*

Tarjan ydinblogi Näkökulmia rauhaan ja ydinasepolitiikkaan.

Kaikki blogit puheenaiheesta Ukraina

Onko Ukraina maailman kymmenes ydinasevaltio? Mutta kuka on se yhdestoista?

Onko Ukraina maailman kymmenes ydinasevaltio? Mutta kuka on se yhdestoista?

*

The Independent/Business Insider julkaisi viime viikolla tuoreimman listauksen siitä ”Missä maailman 14.995” ydinasetta ovat. 

Luettelo käsitti 9 ydinasevaltiota:

Venäjä, US, Ranska, Kiina, UK, Pakistan, Intia, Israel ja P-Korea.

Lehti käytti lähteenään arvovaltaisia tahoja:

Bulletin of the Atomic Scientists; Federation of American Scientists; SIPRI; The Washington Post.  

Minsk II-sopimus on Venäjän voitto

Elokuussa tulee kaksi vuotta täyteen Minsk II-tulitaukosopimuksen solmimisesta. Suurinta osaa sopimuksen kohdista ei ole täytetty, mutta väkivallan intensiteetti on laskenut vuodesta 2014. Konflikti ei ole jäätynyt. Kuolleita tulee viikoittain, tämän vuoden alkupuoliskolla keskimäärin kymmenen joka kuussa. Matalan intensiteetin sota jatkuu.

Venäjän kukkoilu on tulossa tiensä päähän

Venäjä teki 2000-luvulla paluun maailmanpolitiikan ykkösriviin ja viimeistään hyökkäys Ukrainaan ja Krimin valloittaminen osoittivat sen, että maan johdon näkökulmasta maan suurvalta-aseman palauttamiseen kuuluu myös se, että politiikkaa jatketaan tarpeen tullen häikäilemättömästi sotilaallisella voimankäytöllä.

Erdogan on mahtavampi, kuin EU yhdessä!

Turkin Erdogan pitää Eurooppaa munaskuista kiinni ja on valmis puristamaan.

 

Erdoganilla on kaikki ässät ja jokeri kädessään, joten jopa EU-kansleri Merkeliä sattuu munille, kun Erdogan lyö valtit pöytään.

 

Erdoganilla on varastossa muutama miljoona pakolaista!

Erdoganista on tulossa diktaattori!

Erdogan tekee Turkista islamistisen valtion!

Erdogan jättää Europan velat pystyyn!

 

Erdogan on uusi "luvattu mies", joka iskee päänsä kiveen!

 

Kiitos

Hämis

 

Venäjän uhka ja ennakoinnin etiikka

Kenelläkään ei ole kristallipalloa, josta tulevaisuuden tapahtumat voisi suoraan nähdä. Tulevaisuus on epävarma. Kuitenkin ”haasteista” ja ”uhkista” puhuminen edellyttää, että meillä on asianmukaista tietoa tulevaisuuden vaaroista. Esimerkiksi Venäjän poliittisesta ja sotilaallisesta uhasta on ryhdytty puhumaan myös tavalla, joka edellyttää kykyä nähdä tulevaisuuteen. [Toimitettu ja uudelleen järjestelty versio tästä kirjoituksesta on julkaistu Aamulehdessä sunnuntaina 5.3.2017.]

Trumpin varjossa: Maailma palaa

Maailman ja ennen kaikkea median keskittyessä Donald Trumpin hallinnon määrätietoisiin ensiaskeleisiin, ovat muut maailman kipupisteet jääneet vähemmälle huomiolle. Ukrainan sota kiihtyi välittömästi Trumpin soitettua Venäjän presidentti Vladimir Putinille.

 

Venäjä Ukrainassa

Janus Putkonen lienee lipsauttanut totuuden asiasta, hän kirjoitti tänään että Tervetuloa sotimaan Venäjää vastaan. (Toivottavasti kuvakaappaus näkyy)

Luukkaselle: pelottelu helppoa, tulevaisuuden ennakointi vaikeampaa

Harmi, Arto, että et tarttunut haasteeseeni. Vedonlyönnin ideana ei tietenkään olisi ollut tehdä rahaa (vaikka olisinkin melko moisen suurella varmuudella voittanut vedon), eikä viihdettä ihmisten kärsimyksellä, vaan paljastaa vastuuttoman Venäjä-pelottelun tyhjyys. Mutta käyhän se näinkin.

Haaste Arto Luukkaselle: julkinen vedonlyönti Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan

Arto Luukkanen kirjoitti eilen Lapin kansassa, että "Venäjä voi hyökätä Ukrainaan". Hän vetoaa Pavel Felgenhaueriin, jonka mukaan "Venäjä on odottanut Yhdysvaltain presidentinvaalien tulosta ja valmistautunut samalla Ukrainan itäosien miehitykseen ja Odessan valtaukseen".

Luukkanen antaa ymmärtää, että hyökkäys olisi tulossa tammi-helmikuussa. Kun yrittää ennustaa tulevaisuutta, on aina täsmennettävä se aika, jonka kuluessa ennakoidun asian täytyy tapahtua.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä