*

Tarjan ydinblogi Näkökulmia rauhaan ja ydinasepolitiikkaan.

Kaikki blogit puheenaiheesta Presidentti Trump

Trumpin nakukuvat Putinilla olikin pila?

Putinilla on nakukuvia Trumpista, joilla Trumpia voi kiristää. Tämä väite on tullut vastaani useammasta lähteestä. Nyt sitten tähän asiaan tulee uusi näkökulma: kyse onkin pilasta, jonka demokraatit ottivat tosissaan. Näin ainakin väittää The Daily Mail ja samaa esittää myös FoxNews.

Mitä USA:n oikeisto ajattelee?

Lisäys klo 20.02: Katso kommentteja, kyse ei olekaan ehkä kovin ison joukon ajattelusta.

Donald Trump on Suomen mediassa usein ollut lähellä syytteen saamista, kuten vaikkapa Iltalehden uutinen vuoden takaa kertoo.

Mitä en ole Suomen mediassa havainnut, niin USA:n valtavirtaoikeisto (so. Trumpin kannattajat) vaikuttaa hautovan syytteitä Obaman hallintoa ja itse Obamaakin vastaan.

Korileikkiä massamurhaajilla

Jälleen oli eräs pipipää tällä kertaa Yhdysvaltain Texasisssa kunnostautunut, ja päättänyt viimeisimpien tietojen mukaan 26 ihmisen elon. Osan harmitukseksi valkoinen nuorimies ei ollutkaan keskittänyt tempaustaan vähemmistöihin vaan uhrit olivat pääsääntöisesti valkoisia. On sekin jännää, että lasketaan ruumiit ja laitetaan näiden värit tai muut erottavat tekijät ylös. Jonkinlainen ajan kuva tuo. Kun maahanmuuttajataustainen pipipää tappaa, niin koetetaan kaivaa terrorismikytkös, ja jos valkoinen kantaväestöläinen tappaa koitetaan kaivaa rasismikytkös.

Trump kysymys

Mikä on se oikea tapa miten presidentti Trumpin tulisi hoitaa virkaansa? Hänellä oli ja on selviä päämääriä, joita ei liiemmälti ole salattu. Miten hänen pitäisi edetä niiden toteuttamisessa?

Mikä Trumpin tavassa pännii? Sekö, että ei ole samaa mieltä?

 

70 vuotta on kulunut - ja Suomi on tullut hulluksi

Sanotaan, että ihmiset muistavat kollektiivisesti noin 70 vuotta jonkun suuren katastrofin kuten esimerkiksi sodan opetukset. Nykyisen Suomen kohdalla tämä viisaus pitää todellakin paikkansa; seitsemänkymmentä vuotta on kulunut viime sodasta ja poliittinen johtomme ja eliittimme, johon valtamediakin ikävä kyllä nykyään kuuluu, on unohtanut kaikki Talvi- ja Jatkosotien katkerat seuraukset ja opetukset Suomelle. Itsenäisyydestä ja puolueettomuudesta on kevyin mielin luovuttu ja unionistit ovat vieneet Suomen vaaralliselle ja vahingolliselle kurssille.

Milloin pörssi romahtaa? - Onko Trump se korsi joka taittaa kamelin selän?

Milloin pörssi romahtaa?  -  Onko Trump se korsi joka taittaa kamelin selän?

*

Niin, milloin "se" romahtaa?

Google-haku antaa tähän tiukkaan kysymykseen 943 vastetta.  Ei kovin paljon, mutta ottaen huomioon, miten kaikki isot tapahtumat aina sattuvat, se on ihan suhteessa tositilanteeseen. 

Isot tapahtumat kypsyvät oman aikansa, ja kun aika on kypsä, kaikki tapahtuu äkkiä ja yllättäen.  Muutenhan ei kyse olisikaan yllätyksestä.

*

Intuitio: Trumpin hallinnosta tulee enemmän hyvä kuin huono

Presidentti Trumpia analysoidaan. Varsinkin kirjanoppineilla tuntuu olevan jokin jumi nähdä mies pahan alkuna ja juurena tulevaisuuteen. Omasta mielestäni maailma on pitkään näyttänyt ajelehtivan globaalille ”niin käy kuin käy” -asenteelle alistuneena. Kukaan ei ole osannut merkittävästi haastaa sitä. Nyt Amerikan yhdysvalloissa yritetään, ja valtaa ja voimaakin on yrityksessä mukana.

”Etelän metia”

 

Valtamedian raportointia Venäjältä ja Putinin presidenttikauden aikaansaannoksista on tällä keskustelupalstalla  joskus pidetty yksipuolisena ja tarkoituksena mustamaalata Venäjän johtoa. 

Kun on seurannut mistä media on viimeiset viikot kirjoittanut, Putin ja Venäjä ovat jääneet aika vähälle huomiolle.   Mistähän se johtuu?  Ehkä siitä, että media raportoi siitä mitä maailmalla tapahtuu.   Nyt vastaavasti ”valtamediaa” syytetään Trumpin mustamaalaamisesta.

Trump kiipeää kaktukseen

On myönnettävä, että Trumpin ajamat protektionistiset ajatukset ovat aiheuttaneet itsessäni jopa syvällistä pohdintaa. Lieneekö nuo Trumpin ajatukset loppujen lopuksi vain vallanhalun ja valtaanpääsyn välineitä? Ehkäpä. Pohtiessani Trumpin rummuttamaa muutosta ja mahtipontisia lupauksia lähden liikkeelle USA:n elinkeinorakenteesta. Noin 80 % on palveluja, 19% teollisuutta ja 1 % maataloutta. Koko maan liiketoiminnan arvosta vienti lienee 30% kieppeillä ja 70% koostuu sisäisistä markkinoista. Esim. Kiinassa suhteet ovat muistini mukaan 60%/ 40%.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä